tirsdag 20. april 2010

straff og hundetrening!!

jeg satt her for litt siden og leste bloggen til en bekjent!
denne fikk jeg lov til å "stjele" og legge ut på egen blogg! jeg synes det var godt skrevet og er enig i dette og mener fler hadde hatt godt av å lese det!!;)


Forenklet sitat fra en kjent hundetreners blogg:

Alle som gjør det, mener det er en gyldig grunn for å bruke straff i sin hundtrening.
Mange hundetrenere rettferdiggjør fremdeles sitt valg om å bruke fysisk avstraffelse.

Sannheten er at alle som bruker fysisk avstraffelse ofte er overbevist i sitt eget hode på at straffen er en nødvendighet.
Innerst inne er vi alle hundeelskere , ikke sant ? Så hvorfor skulle noen som elsker sin hund oppføre seg slik at angst eller smerte blir en del av hundens trening.

Les sitat: "Vold begynner der kunnskap slutter" De fleste av oss ønsker ikke trene en hund til å gå slalom med avstraffelser , hvorfor ikke? Fordi det nå finns nok kunnskap der ute til å vite hvordan å skape forståelse for hunden med mere fredelige, harmoniske og mer effektive metoder.

Alle som fremdeles bruker straff i hundetrening, som feks. å verbalt korrigere en hund for at den slår ned en pinne eller ved å fysisk korrigere hunden for å lære den felttrening , gjør dette fordi de mangler kunnskap nok til å lære hunden hvordan den skal utføre øvelsene riktig. For å sitere Thomas Edison "Det finnes en bedre måte, finne det."


Uansett hva du sliter med underveis i din hundetrening , hvis noen antyder at avstraffelser er praktisk nødvendig ,ikke tro dem . Jeg ønsker å oppfordre alle lesere av dette innlegget, å gå gjennom sine egne treningsmetoder, vær ærlig og tenk gjennom om du er en av dem som bruker positive treningsmetoder etter beste evne? Hvis ikke, det fins en bedre måte, finn den!

2 kommentarer:

  1. Så enig så enig! :)
    Ville bare presisere at det korrekte sitatet er: "There's a way to do it better - find it." ;)

    SvarSlett
  2. Hei!
    Måtte berre kommentere, veldig bra blogg-innlegg. Skreiv om litt av det samme i min blogg i dag.
    Valpane blir søtere og søtere!

    SvarSlett